Un bărbat care a rămas paralizat în urma unui accident ciudat, a sfidat soarta și s-a recuperat în mod miraculos înainte de nunta sa. James Thorpe, în vârstă de 29 de ani, din Marea Britanie, a fost la un pas să-și piardă viața, iar doctorii i-au spus că nu va mai putea merge niciodată în urma leziunilor serioase ale măduvei spinării. Această întâmplare nefericită avea loc chiar înainte cu trei săpătmâni de a se căsători cu logodnica lui Michaela Watson.

Bărbatul a fost forțat să-și amâne nunta, însă nu a renunțat să creadă că el va sta din nou în picioare în ziua nunții. La un an de la accident, miracolul s-a produs. Cuplul a avut o nuntă ca-n povești, la Disneyland, acolo unde el a cerut-o în căsătorie în urmă cu trei ani. Cei doi s-au căsătorit în cadrul unei ceremonii romantice. Prietenii și rudele au fost copleșiți de emoție atunci când James s-a ridicat în picioare pentru a-și rosti jurămintele. El a reușit să se bucure de dansul mirilor folosind un cadru special.

,,A fost cea mai frumoasă zi din viața mea și a însemnat totul pentru mine. A fost groaznic ce mi s-a întâmplat, dar ar fi putut fi mai rău. Faptul că Michaela, iubirea vieții mele, a fost alături de mine în acele momente dificile , mi-a dat forța să fac ceea ce doctorii credeau că nu e posibl”, a spus James.

În iunie, anul trecut, la puțin timp după ce a aterizat în Mallorca împreună cu prietenii lui pentru petrecerea burlacilor, James a avut un accident ciudat în timp ce se bălăcea în mare. El a înțeles că în câteva ore viața ți se poate schimba pentru totdeauna. A simțit imediat că și-a fracturat coloana și a încercat să-și păstreze calmul. Pentru a-și menține gâtul nemișcat, el și-a sfătuit prietenii cum să procedeze, iar împreună cu o asistentă medicală care, din fericire, se afla acolo, s-a asigurat că leziunile nu se vor agrava.

După ce a fost spitalizat timp de două săptămâni într-o stare critică, RMN-ul a arătat că el își fracturase vertebra C7, cea care oferă flexibilitate și protejează măduva spinării. James a rămas paralizat de la brâu în jos, iar medicii nu i-au mai dat șanse să meargă din nou.

,,Este devastator faptul că ceea ce trebuia sa fie un moment atât de fericit s-a transformat în cel mai rău coșmar. În ciuda tuturor acestor lucruri, încerc să gândesc pozitiv și să fac tot ceea ce pot pentru a merge din nou. Dacă există o șansă pe care să o pot valorifica, o voi face”, a povestit James atunci când se afla pe patul de spital.

Într-adevăr, el a reușit minunea de a merge din nou, cu multă voință, determinare și sprijin din partea ființelor dragi. El a făcut primii pași la spitalul general de la Sheffield Northern General, pe 24 mai, când a mers cu ajutorul unui echipament robotic Exko Skeleton și a unui cadru de mers.
James, care s-a retras din serviciul de pompieri, a subliniat că a fost cea mai mare realizare atunci când a reușit să meargă din nou. A fost un moment foarte emoționant. A simțit că a făcut progrese reale, iar asta i-a dat o adevărată speranță – impulsul de a continua.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.