Viața ne scoate în cale oameni și întâmplări, din care și de la care putem învăța lecții despre curaj, voință și perseverență pentru a ne inspira, a ne face să ne oprim puțin din activitățile noastre și să ne gândim la propria viață și la provocarile ei. Un astfel de om este Jason Liversidge, în vârstă de 41, diagnosticat cu o boală incurabilă, care a sfidat orice provocare pentru a-și împlini visurile.

În 2013, viața lui Jason avea să se schimbe în mod dramatic. Bărbatul, tatăl a două fetițe, a fost diagnosticat cu boala neuronului motor sau scleroză laterală amiotrofică, maladie care în scurt timp avea să-i limiteze trupul, dar nu și spiritul. În prezent, Jason nu mai reușește să fie independent și are nevoie de îngrijire permanentă. În ciuda faptului că el și-a pierdut capacitatea de a merge în urmă cu un an, precum și capacitatea de a vorbi, el nu și-a pierdut determinarea.

Însoțit de soția sa, Liz și de prieteni, bărbatul a reușit să urce cu succes Muntele Snowdon, cel mai înalt din Țara Galilor (1085m), în scaunul său rulant Observer 4×4. Jason a acceptat această uriașă provocare, în scopul de a strânge fonduri pentru centrul de asistență medicală și îngrijire, Marie Curie Nurses and the Dove House Hospice, în semn de mulțumire pentru sprijinul acordat, precum și pentru a-și urma pasiunea pentru adrenalină.

,,A fost o mare provocare personală pentru mine și o modalitate foarte bună de a crește gradul de conștientizare a bolii de care sufăr, precum și a dizabilității în general”, a spus el.

,,Am crezut că va fi o provocare unică și o modalitate bună de a strânge bani pentru caritate. Este un sentiment uimitor. ,,Aceasta nu a mai fost făcută înainte, fiind o sarcină necunoscută și nu știam dacă eu, în scaunul rulant, aș reuși.”
,,Boala mă ,,ucide” încet-încet și mi-a ,,furat” independența, dar, în timp ce eu sunt încă aici, nu voi lăsa să-mi înfrângă spiritul și hotărârea”, a mai adăugat el.

Curajul lui Jason nu s-a oprit aici…. El a făcut cea mai lunga cursă din Europa la viteze mai mari de 160 km/h, conducând o mașină de Formula 1 la circuitul de la Silverstone și, de asemenea, a făcut parașutism ascensional în Turcia.

Faptul de a putea călători, de a explora noi locuri și de a vizita țări interesante, de a face lucruri extreme, printre care escaladarea munților, precum și de a petrece timp cu familia îi oferă lui Jason energia și bucuria de a putea continua lupta cu boala.

,,Jason este într-adevăr o persoană care inspiră, cu o perspectivă incredibil de pozitivă. El este hotărât să nu permită maladiei de care suferă să-l definească, dorind să continue cât de mult poate și să fie cel mai bun tată posibil”, a declarat soția lui Jason, Liz, care este lângă el tot timpul.

,,Pe lângă strângerea de bani și conștientizare, sper că, realizând acest lucru, el îi inspiră pe ceilalți să facă tot ceea ce pot pentru a depăși problemele legate de boală”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.