Duminică, 20 mai, în Sala Sporturilor „Traian” din Râmnicu Vâlcea, a avut loc un meci demonstrativ între Oltchim Rm. Vâlcea și Rulmentul Brașov, două echipe de top care, în urmă cu mai bine de un deceniu, obțineau laurii victoriei atât la nivel național, cât și la nivel internațional.

Evenimentul, organizat de Asociația Fair Play Vâlcea sub genericul „Retragerea unei campioane: Simona Gogârlă”, a avut un scop caritabil. Ideea acestui meci s-a născut pentru a-i oferi unui băiețel de câteva luni, o șansă la viață. Micuțul Ayan suferă de amiotrofie musculară spinală de tip 1, o boală genetică rară. Fondurile strânse din vânzarea biletelor și din donațiile pe care fanii le-au făcut, urmează să fie donate pentru tratamentul băiețelului aflat în suferință. Singurul medicament care ajută la tratarea acestei bolii costă 750.000 de dolari, doar în primul an.

Simona Gogârlă, ajunsă acum la 43 de ani, a acceptat pe loc propunerea organizatorului de a juca un meci de retragere, cu această ocazie. Fosta mare handbalistă, care a jucat în carieră la ambele formații, nu a avut parte de un astfel de moment atunci când a agățat ,,ghetele în cui”. În plus, fiind vorba de o cauză nobilă, inima ei de mama nu putea rămâne impasibilă la suferința unui copil.

,,Mi s-a propus și am acceptat, fără să mă gândesc. Am încercat să adun fetele cu care am jucat atâția ani la rând, am fost prietene și adversare, rivale și amice. Vom juca pentru Ayan, pentru a-i da o nouă șansă la viață”, a declarat Simona Gogârlă pentru Gazeta Sporturilor.

Au răspuns pozitiv invitației Simonei Gogârlă, 20 de nume grele ale handbalului românesc, precum Carmen Amariei, Luminiţa Huţupan-Dinu, Adina Meiroşu, Maria Torok, Valeria Motogna, Ildiko Kerekeș Barbu, Ramona Farcău, dar și două jucătoare de top aflate încă în activitate, Valentina Ardean Elisei și Paula Ungureanu.

S-au jucat două reprize a câte 20 de minute fiecare. La mijlocul celei de-a doua a avut loc și un moment emoționant, Simona Gogârlă predându-i ștafeta fetei sale, Alicia, în vârstă de doar 15 ani, una din speranțele handbalului românesc. Din meci nu au lipsit nici momentele comice, show-ul fiind asigurat de paradele portăriței Huțupan și piruetele Mariei Torok.

Publicul vâlcean, în număr de peste o mie, a putut să se bucure de un spectacol frumos. Scorul nu a contat ca pe vremuri în derby-ul Oltchim- Rulmentul. S-a încheiat 32-32.

Simona Gogârlă a afirmat că a fost retragerea pe care și-a dorit-o, Vâlcea fiind ceva special: acolo și-a întemeiat o familie, acolo a câștigat primul titlu de campioană și a făcut primii pași în handbalul mare. Pentru asta le este recunoscătoare oamenilor care au avut încredere în talentul ei.

,,Am avut mari emoții. Cele mai mari din carieră. E un moment unic, mi-am dorit să iasă totul bine și sper ca fetele să-și amintească întotdeauna de el. Încă o dată le mulțumesc mult oamenilor care au fost alături de mine. Publicului vâlcean, care e mare iubitor de handbal și alături de care am trăit cele mai mari bucurii pe terenul de handbal”, a conchis Simona Gogârlă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.