Luni, 19 noiembrie, va avea loc o masă rotundă la Palatul European de la Bruxelles, care va dezbate barierele existente în calea participării politice a persoanelor cu dizabilități, precum și soluțiile pentru o mai bună includere a acestora. Acest eveniment va oferi participanților posibilitatea de a face schimb de experiențe și de a găsi o perspectivă comună.

Chiar dacă la ultimele alegeri europene, 500.000 de persoane cu dizabilități au reușit să voteze pentru prima dată, 800.000 dintre ele nu au putut să-și exercite acest drept fundamental. Pe lângă barierele legale existente, multe persoane cu dizabilități se confruntă, de asemenea, cu nenumărate obstacole care îi împiedică să voteze și, în general, să participe la viața politică a comunității lor.

În scopul de a aborda aceste probleme și a dezvolta soluții pentru a sprijini persoanele cu dizabilități să participe mai mult la viața politică și să își facă vocea auzită, soluția poate fi găsită în coproducție. În domeniul dizabilității, coproducția este o practică de lucru incluzivă între experți cu experiență (persoane cu dizabilități), familii, furnizori de servicii, autorități publice și alte părți interesate, în conformitate cu subiectul discutat.

Pentru a explora oportunitățile oferite de coproducție, Coface Families Europe, Asociația Europeană a Furnizorilor de Servicii pentru Persoanele cu Dizabilități, Forumul European pentru Persoane cu Dizabilități, Rețeaua Europeană pentru Viață Independentă, Inclusion Europe și Mental Health Europe, au decis să creeze un grup de lucru (Task force). Acest grup de lucru își propune să identifice și să promoveze practicile ,,coproduse” care să sprijine includerea persoanelor cu dizabilități, printre altele, în sistemul educațional, în domeniul ocupării forței de muncă și în viața politică.

Grupul de lucru a efectuat un studiu pentru a examina cum au fost dezvoltate soluții coproduse în Belgia, Republica Cehă, Franța și Malta. Deoarece studiul va fi lansat în noiembrie, această masă rotundă este organizată pentru a-și prezenta concluziile și pentru a discuta soluțiile ,,coproduse” pentru persoanele cu handicap.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.