Autor: Daria Hanțiu

Saltelele antiescare sunt dispozitive medicale care sunt folosite pentru prevenirea apariției leziunilor cutanate ale organismului, ca urmare a unor afecțiuni care obligă pacienții să stea în poziție culcat pentru perioade îndelungate.

Aceste saltele apelează la o tehnologie specială, care permite redistribuirea corespunzătoare a presiunii de contact a corpului pe saltea, într-o manieră uniformă.

Escarele apar în locurile desemnate, în special în punctele de sprijin, și de aceea funcția saltelei antiescare va trebui să acționeze la diferite niveluri: reducerea presiunii de contact dintre corp și saltea, contribuind la dispersia căldurii și a transpirației, dar și menținerea posturii corecte a coloanei vertebrale. Această saltea poate calma apariția leziunilor cutanate, îmbunătățind starea de sănătate și starea de bine a pacientului.

Saltele antiescare sunt de uz medical în diverse mărimi și formate, cu caracteristici uzuale alergice și proprietăți antibacteriene, în special în ceea ce privește formarea acarienilor. Saltelele antidecubit pot fi furnizate unităților medicale și spitalelor, dar sunt vândute și pacienților privați care pot folosi salteaua pentru îngrijirea la domiciliu.

Aceste saltele sunt în general combinate cu soturi articulate care îmbunătățesc mobilitatea pacienților în odihnă, precum și sarcinile de îngrijire.

Prețul unei saltele antiescare variază în funcție de dimensiuni, calitate și funcții.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.