Dizabilitatea limitează participarea persoanei la viata socială. Pentru integrarea în societate a persoanelor cu dizabilități, este important să existe mijloace de transport accesibile, care să țină cont de diferite tipuri de handicap. Așadar, un acces mai bun la transporturi va îmbunătăți mult calitatea vieții persoanelor cu dizabilități, iar izolarea lor socială va redusă considerabil. În acest sens, o companie de taxi din București care dispune de mașini speciale pentru persoanele cu dizabilități a hotărât să le ofere posibilitatea de a călători celor care au nevoie.

Firma Speed Taxi pune la dispoziția persoanelor cu dizabilități din București o mașină adaptată în care persoanele în scaun rulant pot să călătorească fără să mai fie necesar transferul pe banchetă. Mașina este dotată cu o rampă pe care persoanele cu dizabilități pot să urce cu scaunul rulant direct în taxi.

Potrivit companiei Speed Taxi, această mașină poate fi utilizată și de persoanele nevăzătoare însoțite de câini ghid.

Prețul per kilometru este de 1,99 lei, la fel ca tariful standard de la Speed Taxi. Mașina adaptată (indicativ 1002) trebuie rezervată cu minim 4 ore înainte de cursă, la numerele de telefon *9477 sau *9488.

4 Comments

  1. MIHAI MARIUS PLESU

    Am nevoie de transportat o persoana in scaun cu rotile de la o locatie la alta in Bucuresti pe 13 iunie 2021 ( joi ) . Putem sa programam de azi sau aveti o alta sugestie? Multumesc.
    Mihai Plesu

  2. Buna ziua mai sunt valabile aceste servici si nr-ele de tel ??

  3. Gabriela Gheorghe

    Buna seara as putea inchiria masina ptr transport persoana handicap ?
    M ar interesa ptr 2zile indiferent de pret . Multumesc .

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.