Asociația CONIL și Asociația POPA SOARE anunță cu bucurie startul unui parteneriat pentru susținerea terapiilor și tratamentelor copiilor cu diferite dizabilități. Asta înseamnă că în perioada imediat următoare, copiii aflați în îngrijire la CONIL, copii cu nevoi educaționale speciale și care suferă de diferite afecțiuni (de la autism la sindrom Down sau tetrapareză spastică), vor beneficia de 400 de ore de terapie și tratament: kinetoterapie, terapie ABA, logoterapie, terapie prin artă, meloterapie, terapie prin sport etc., în sesiuni individuale și de grup, se arată într-un comunicat al Asociației CONIL.

,,În tratatele de numerologie numărul 400 înseamnă protecție angelică, bună călăuzire și ghidare spirituală. În Biblie, numărul 400 reprezintă anii petrecuți în robia egipteană pentru poporul evreu, urmată de eliberare și drumul către Țara Sfântă. Totodată Soarele este de 400 de ori mai mare decât Luna, dar și la o distanță de 400 de ori mai mare față de Pământ, ceea ce face ca toate cele 3 planete să pară de dimensiuni aproximativ egale. Peste tot în univers numarul 400 își face simțită prezența, fie ca o simplă notație matematică sau ca încifrare cu valoare de simbol.

Iar pentru noi, cei de la CONIL, toamna asta 400 nu mai este un simplu număr. Căci cu ajutorul celor de la Asociația Popa Soare și donației lor generoase, vom putea asigura 400 de ore de terapie și tratament pentru copiii cu dizabilități”, au transmis reprezentanții Asociației CONIL.

Asociația CONIL este o organizație non guvernamentală care de 11 ani se ocupă de educația, îngrijirea, terapia și tratamentul copiilor cu diferite dizabilități. Este singura asociație care a dezvoltat un sistem de educație inclusiv și un întreg ecosistem educațional pentru copii cu tulburări din spectrul autist, care este completat de terapie și tratament zilnice pentru mai mult de 300 de copii din centrele de zi, grădinițele și Școala Primară CONIL.

Toate aceste terapii și tratamente sunt vitale pentru dezvoltarea armonioasă a unui copil cu tulburări din spectrul autist. Un astfel de copil necesită îngrijire și atenție permanente și o implicare totală, cu o componentă terapeutică clară, care să îi ofere șansa unei existențe cvasi normale pentru viitor. Terapie fără de care acești copii sunt practic condamnați la o viață marginalizată și la o dublă izolare aceea a bolii pe de o parte, ale carei simptome nu reușesc să le amelioreze fără ajutor, și a societății care exclude posibilitatea unei integrări sociale viitoare. Așa că nu pot decât să îmi exprim bucuria extraordinară pentru acest parteneriat și să mulțumesc Asociației POPA SOARE pentru deschidere, inițiativă și implicare – cu certitudine efortul nostru comun va însemna zâmbete și bucurie pentru mulți copii cu dizabilități și familiile lor”, a declarat Irina Ismail, director executiv al Asociației CONIL.

Asociația POPA SOARE este o asociație care are drept scop sprijinirea copiilor și tinerilor, bătrânilor și a persoanelor cu dizabilități, abandonați sau din familii sărace, pentru a avea o viață mai bună, fericită, sănătoasă. Scop declarat la care răspunde perfect și parteneriatul început cu Asociatia CONIL.

,,Am văzut munca celor de la CONIL și am fost extrem de impresionați. Acolo niște oameni extraordinari reușesc să aducă alinare, bucurie și zâmbete pe fețele unor copii încercați de boală, așa că noi, cei de la Asociația POPA SOARE, am considerat că putem și trebuie să dăm o mână de ajutor. De aceea, am decis să susținem programele de terapie și tratament pentru copiii cu dizabilități și să demarăm acest parteneriat. Este profund creștin, uman și corespunde ADN-ului nostru identitar ca organizație”, a precizat Marie Jianu, președinte al Asociației POPA SOARE.

Despre CONIL

Asociația CONIL a luat ființă în anul 2010, la inițiativa dnei Adela Hanafi, fondator, ca urmare a unei eperiențe personale de mamă a unui copil cu dizabilități, din dorința de a da o șansă reală la educație, integrare și incluziune socială a copiilor și tinerilor cu diferite dizabilități – autism, sindrom Down, retard mediu, epilepsie, tetrapareză spastică etc.

Pentru mai multe informații despre proiectele Asociației CONIL, intră pe www.conil.ro, trimite un email la office@conil.ro, sună la 0784 412 222 sau fă o vizită pe Strada Bascov 14-18, București.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.