Autor: Daria Hanțiu

Conform datelor Autorității Naționale pentru Persoanele cu Dizabilități (ANPD), în România trăiesc peste 800.000 de persoane cu dizabilități. Un număr destul de mare într-o țară cu puține locuri turistice sau de agrement destinate acestora.

În ciuda faptului că nu avem aceleași resurse, posibilități și facilități pentru persoanele cu dizabilități, ca multe alte țări din occident, totuși avem și noi câteva locuri care merită fi văzute. Unul dintre aceste locuri mitice, intrigante, pline de istorie și magie este Castelul Bran.

Castelul Bran este unul dintre cele mai cunoscute castele din România, fiind vizitat atât de către români, cât și de către străini. Pentru cei din urmă este popular, în special datorită legendei Contelui Dracula.

Castelul Bran este un monument istoric și arhitectonic, situat în Pasul Bran-Rucăr, la 30 de km de Brașov. Impunătorul castel este construit pe o stâncă, fiind poziționat strategic. Acesta a fost construit de Ordinul Cavalerilor Teutoni, în anul 1212. De-a lungul timpului aceasta a fost în posesia sașilor, Țărilor Române, coroanei Ungare și, nu în ultimul rând, a Reginei Maria.

Castelul este un muzeu care este amplasat pe patru etaje, aici fiind expuse colecții de mobilier, costume, arme și armuri. Domeniul Bran conține Parcul regal, Casa de ceai, Casa administratorului și Casa Principesa Ileana.

Pentru persoanele cu dizabilități intrarea este gratuită.

Castelul nu are toate dotările accesibile pentru persoanele cu dizabilități, dar dacă sunați înainte pentru a vă anunța venirea, personalul hotelului este amabil și va încerca să faciliteze accesul în locul respectiv. De asemenea, se pot găsi în zonă diverse cazări dotate cu lift, ale căror prețuri variază.

Turiștii pot vizita castelul pe cont propriu sau cu ajutorul unui ghid turistic. Expoziția instrumentelor de tortură este deschisă publicului și costă 10 lei, iar Tunelul Timpului costă 20 de lei.

La poalele dealului se află un parc muzeu turistic care cuprinde mai multe structuri tradiționale românești (hambare, cabane, căsuțe etc.) din întreaga țară.

Așadar, acest loc plin de istorie, dar și de frumusețe și mister, este un loc potrivit oricărui om dornic de a se aventura într-o mică peripeție sau pentru o întoarcere în timp.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.