Autor: Daria Hanțiu

Ciorapii compresivi sunt ciorapi medicinali, realizați dintr-o țesătură strânsă, special concepută pentru a ajuta la prevenirea apariției și a protejării împotriva evoluției ulterioare a tulburărilor venoase, a trombozei, a varicelor etc.

Acești ciorapi medicinali ameliorează durerile de picioare și gambe, îmbunătățesc circulația sanguină calmând picioarele obosite și ameliorează varicele.

Beneficiile ciorapilor compresivi:

  • Reduc durerile și umflăturile picioarelor
  • Sunt confortabili și discreți
  • Energizează picioarele și tălpile
  • Controlează mirosul neplăcut al picioarelor
  • Previn sau tratează insuficiența venoasă, sindromul picioarelor grele și obosite în timpul sarcinii
  • Pot fi purtați cu orice tip de pantofi
  • Relaxanți pentru picior după o zi lungă de lucru sau în timpul alergărilor și pentru recuperarea după exerciții.

Gamba este cea mai influentă zona a piciorului și tinde să se umfle din prima. Din acest motiv, în momentul alegerii ciorapilor medicali este foarte importantă alegerea corectă a dimensiunii, astfel ținându-se cont de măsura gambei.

Acești ciorapi pot fi purtați atât de femei, cât și de bărbați, la birou, la lucru sau acasă. Sunt ușor de spălat și de întreținut, datorită materialului ușor și confortabil. Ciorapii compresivi ajută la prevenirea formării cheagurilor de sânge în partea inferioară a picioarelor.

În mod obișnuit, purtarea acest ciorapi nu prezintă complicații, însă persoanele care suferă de anuminte afecțiuni, precum neuropatie periferică, dermatită, boală arterială periferică a membrelor inferioare, infecții ale pielii sau insuficiență cardiacă congestivă, ar trebui să îi evite. Astfel de afecțiuni s-ar putea agrava atunci când ciorapii acoperă și presează zona.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.