O familie de persoane cu handicap, rezidente ale Centrului de Recuperare și Reabilitare pentru Persoane cu Handicap Dumbrăveni, Județul Sibiu, a inițiat o campanie de strângere de fonduri pentru a putea face daruri de Sf. Nicolae și Crăciun celor 77 de colegi cu handicap din același Centru.

Ei știu că în anii precendeți primeau daruri cumpărate de reprezentanții Centrului din bugetul de alimente, dar anul acesta sunt greu încercați de pandemia de Covid 19.

Marius Nicolae Hămbășan are 39 de ani, suferă de Distrofie Musculară și este dependent de scaunul rulant. A cunoscut-o pe Dorina, în vârstă de 36 de ani, în Centrul Dumbrăveni și tot acolo s-au căsătorit. Împart aceeași cameră a căminului și visează la o locuință a lor.

Marius speră să aducă bucurie pe chipurile colegilor instituționalizați care trec prin momente grele, având în vedere pandemia de Covid 19. Beneficiarii Centrului Dumbrăveni au pierdut o parte a colegilor din cauza virusului și s-au simțit părăsiți când majoritatea personalului din Centru s-a infectat și a trebuit să intre în carantină. Cei testați pozitiv au fost izolați, fără a avea contact cu exteriorul, cu familia, cu persoanele dragi.

Chiar și Dorina a fost infectată, acum este vindecată și se bucură să-l ajute pe Marius în activitățile zilnice.

Firmele pot veni în sprijinul instituției cu produse finite: panificație/patiserie/ dulciuri etc, sub forma de sponsorizare sau donații, cu obligația ca produsele să fie însoțite de documente din care să rezulte că sunt în termen de valabilitate.

Marius și Dorina au deschis două conturi, unul în lei și unul în euro, și le pun la dispoziția celor care vor să dăruiască bucurie de Sf. Nicolae și de Crăciun.

„Va fi o campanie transparentă, pentru că vom prezenta oricui solicită
extrasuri și chitanțe cu produsele achiziționate.

Campania vine în sprijinul instituției și a persoanelor cu handicap instituționalizate.
Este singura campanie umanitară din România inițiată de doi rezidenți, soț și soție, pentru o strângere de fonduri și produse pentru a oferi cadouri cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Toți suntem afectați de măsurile drastice de restricționare, acestea sunt traume emoționale. Campania umanitară inițiată de noi ar putea ameliora situația financiară a centrului rezidențial.

Nu mai este necesară ,,ruperea” din fondurile destinate altor cheltuieli pentru a asigura cele necesare desfășurării activităților de igienizare și a asigurării cadourilor pentru sărbători.

Orice poate fi folositor, începând de la produse pentru curățenie și igienă, până la produse alimentare. Oricine dorește să facă o donație sau poate sponzoriza este așteptat alături de noi.

Avem convingerea că toți cei care citesc despre campania noastră se vor implica și vor aduce o picătură de speranță, care se va transforma în clipe de fericire și multe zâmbete. Vă mulțumim!”, a declarat Marius Nicolae Hămbășan pentru Jurnal Social.

Contact:

Nicolae Marius Hambasan,

Telefon: 0755.709.853,

Email: marius.hambasan@gmail.com

Cont în lei:

Nume: HAMBASAN DORINA – MARIA

COD IBAN: RO20CECEB00008RON1212653

Cont în euro:

Nume: HAMBASAN DORINA – MARIA

COD IBAN: RO89CECEB000B2EUR1212664

Cod SWIFT: CECEROBUXXX

Centrul de Recuperare si Reabilitare pentru Persoane cu Handicap Dumbraveni, Sibiu.

Str. Mihai Eminescu, nr. 54,

Telefon: 0269/865688, fax: 0269865337.

Director centru: Muntean Raluca

Emai: citodumbraveni@yahoo.com

One Comment

  1. Pingback: Două persoane cu handicap vor să facă daruri de sărbători celor 77 de colegi din Centrul Dumbrăveni. Să-i ajutăm! – Lumea Liberă

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.