Atunci când aveți o zi obositoare, probabil că vă gândiți la o ședință de masaj. Ce ați spune dacă ați putea avea propriul robot care să vă aline durerile musculare? În plus, pe măsură ce populația îmbătrânește este nevoie de tot mai mulți fizioterapeuți. Cu această idee în minte, câțiva absolvenți de la Universitatea Tehnologică Nanyang, din Singapore, în colaborare cu CEO-ul start up-ului AiTreat, Albert Zlang, și medici specializați în medicina tradițională chineză, au inventat robotul EMMA – Expert Manipulative Massage Automation, informează Mims Today.

Acest robot oferă un masaj profesionist în scopul de a ameliora febra musculară cauzată de efortul fizic prelungit.
,,Acesta va fi unul dintre primii roboți de pe piață, destinat în special sportivilor și medicilor, a spus Zhang. ,,Scopul nostru nu este să înlocuim terapeuții, ci să le îmbunătațim productivitatea, permițându-le acestora să trateze cât mai mulți pacienți cu ajutorul roboților noștri. „

Inițial, EMMA funcționează sub înfrumarea unui terapeut, după care se descurcă foarte bine de unul singur, prin utilizarea componenetelor sale – un braț robotic capabil de mișcări extrem de articulate și un sistem stereoscopic 3D. De asemenea, acesta este echipat cu senzori și funcții de diagnosticare, ce permit monitorizarea progresului pacienților, cum ar fi schimbările în ceea ce privește rigiditatea mușchiului sau tendonului asupra căruia se lucrează. În plus, brațul robotic poate detecta nivelul de durere resimțit de pacient și va reduce presiunea.

Aceste informații sunt apoi încărcate pe o platformă inteligentă pentru evaluare, asigurând modificarea fiecărui tratament după cum este necesar.
Se așteaptă ca EMMA să efectueze doar munca grea, în timp ce medicii să consulte pacienții și să se ocupe de controale fizice, evaluând care sunt cele mai bune metode și tipuri de masaj.

Primii pacienți care au beneficiat de ,,masajul efectuat ca la carte” de acest robot au fost sportivii din echipa națională de baschet, din Singapore. Emma a primit calificative excelente din partea acestora în urma tratamentului, generând un feedback pozitiv în ceea ce privește practibilitatea, calitatea și consistența.

,,Cred că dacă am avea o singură maseuză pentru o echipă, ea ar fi deja obosită atunci când va ajunge la cel de-al șaptelea sau al optulea atlet. Cred că robotul ajută la reducerea volumului de muncă, oferind în același timp tratament egal fiecarui dintre noi „, a declarat baschetbalistul Leon Kwek

Pe lângă tratarea leziunilor la sportivi, robotul, de asemenea, a fost conceput pentru a trata bolile fizice ale populației îmbătrânite. Acesta a fost supus unor studii clinice la clinica TCM Kin Teck Tong, unde au fost tratați cu succes 50 de pacienți care sufereau de dureri articulare, de spate, de torticolis etc

Pe viitor, AiTreat intenționează să aducă imbunătățiri acestui robot, astfel încât el să fie mai compact și mai mobil, și chiar să îi adauge două plăcuțe care să se încălzească, pentru a putea imita perfect contactul cu o persoană reală.
Deși nu se cunoaște momentul când EMMA va fi lansat pe piață, rezultatele sunt promițătoare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.