Asociația M.A.M.E., în parteneriat cu Fundația Vodafone România, lansează prima platformă digitală din România adresată pacienților diagnosticați cu cancer și alte afecțiuni grave, la care aceștia pot apela pentru consiliere și îndrumare în vederea soluționării diverselor probleme întâmpinate în perioada de confruntare cu boala. 

Platforma www.impreunapentrusanatate.ro oferă pacienților oncologici și celor cu afecțiuni grave, atât adulți, cât și copii, informații și îndrumare medicală către clinici și spitale din țară și din străinătate, dar și consiliere în vederea strângerii fondurilor de care au nevoie pentru plata unor investigații, intervenții sau tratamente care nu pot fi efectuate în România sau care nu sunt decontate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

De asemenea, platforma conectează pacienții şi aparținătorii acestora cu persoane din țară sau din străinătate dispuse să le ofere găzduire în vecinătatea unităților medicale în care își efectuează tratamentele. Nu în ultimul rând, platforma asigură suport în soluționarea altor tipuri de nevoi, precum găsirea de medicamente, asigurarea transportului casă-spital pentru pacienți sau traducerea unor documente medicale, dar și un ghid despre accesarea și decontarea serviciilor medicale în România și în străinătate și informații la zi din domeniul sănătății. 

,,Sprijinul pe care îl oferim pacienților diagnosticați cu cancer și alte boli grave din România prin intermediul acestui proiect reflectă munca noastră din cei aproximativ 12 ani de activitate. Altfel spus, odată cu acest proiect, am reușit să construim o platformă online în cadrul căreia să structurăm toate aceste tipuri de ajutor oferite și, mai mult decât atât, să creăm o Comunitate a Solidarității, în care să îi aducem împreună pe cei care au nevoie de ajutor cu cei care pot ajuta. Partea mai puțin cunoscută este aceea că, în spatele ajutorului oferit, stă o armată de oameni: pe lângă echipa asociației, există partenerii noștri, clinici, spitale, medici, unități de cazare, persoane fizice sau juridice, care își dedică timpul și expertiza pentru a fi alături de cei bolnavi.

Mi-am dorit foarte mult să ajut pacienții și să sprijin sistemul medical din România. Știm cu toții care sunt lipsurile pe care le are și consider că necesită implicarea noastră, a tuturor, atât a mediului ONG, cât și a mediului privat. Am găsit mereu susținerea necesară, astfel încât să putem schimba în bine lucrurile. De această dată, ne-a fost alături Fundația Vodafone România, care ne-a oferit sprijinul financiar pentru susținerea serviciilor gratuite din cadrul proiectului, dar și expertiza lor creată de-a lungul timpului”, a declarat președintele fondator al Asociației M.A.M.E., Maria Culescu.

Potrivit sursei citate, platforma le dă posibilitatea pacienților oncologici și cu afecțiuni grave să identifice cele mai bune opțiuni de tratament, oferind acces la informații despre peste 400 de clinici și spitale de stat sau private, din mai mult de 20 de țări din Europa, America și Asia. Acestea sunt grupate pe patru categorii (oncologie, hematologie, radioterapie și transplant medular), cuprinzând informații despre serviciile medicale puse la dispoziție în cadrul fiecărei secții, date de contact ale specialiștilor, opțiuni de cazare în apropierea spitalelor, transportul de la aeroport. Platforma conține și o listă a ONG-urilor care pot veni în sprijinul pacienților cu diverse servicii gratuite. 

Cei care doresc să ofere sprijin pacienților cu boli grave pot accesa rubrica Oferă ajutor de pe platformă https://impreunapentrusanatate.ro/ro/offer-help

Platforma www.impreunapentrusanatate.ro este disponibilă în limbile română și engleză și are secțiuni dedicate celor aflați în nevoie și celor care pot oferi ajutor. În primul an de la lansare, platforma urmărește să sprijine aproximativ 1.000 de pacienți, aducând speranță în viețile acestora și ale familiilor lor.

Potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică, în România, în anul 2020, trăiau aproximativ patru milioane de bolnavi cronici. Mulți dintre ei întâmpină dificultăți financiare și, de cele mai multe ori, nu reușesc să acopere costurile necesare pentru plata unor investigații medicale, tratamente adecvate, transport sau cazare. Acest lucru conduce automat la amânarea sau întreruperea tratamentului și, implicit, la scăderea șanselor de vindecare.  www.impreunapentrusanatate.ro vine în sprijinul acestor pacienți, dar și al celor care doresc să se implice în beneficiul bolnavilor. 

Asociația M.A.M.E. este o organizație non-profit care sprijină copiii și tinerii diagnosticați cu cancer și alte boli grave din România. În cei 12 ani de activitate, a oferit servicii de informare și îndrumare, dar și suport psiho-socio-medical pentru aproximativ 5.000 de beneficiari. De asemenea, a donat aparatură medicală performantă de care beneficiază, anual, peste 10.000 de pacienți oncologici. A derulat campanii de informare și conștientizare în rândul a peste 8.000 de elevi privind adoptarea unui stil de viață sănătos și combaterea fenomenului de tip bullying. Pentru mai multe detalii referitoare la activitatea derulată de asociație și rezultatele obținute până în prezent, vă invităm să accesați: www.asociatiamame.ro sau www.facebook.com/AsocMAME

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.