Ministerul Sănătăţii anunţă că a realizat, conform graficului stabilit, primul jalon din cadrul Programului Naţional de Redresare şi Rezilienţă – componenta Sănătate, fiind vorba despre un document care stabileşte metodologia de înfiinţare şi avizare a centrelor comunitare integrate. Două sute de astfel de centre vor fi înfiinţate până în 2025.

,,Ministrul Sănătății, prof dr. Alexandru Rafila, a aprobat prin Ordin al ministrului Manualul centrelor comunitare integrate, care reprezintă jalonul M366 din PNRR și care a fost deja publicat în Monitorul Oficial. Manualul stabilește metodologia de înființare și avizare, precum și criteriile de prioritizare a centrelor comunitare integrate, indiferent de modul de finanțare al acestora”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Potrivit sursei citate, documentul prevede înființarea a 200 centre comunitare integrate până în anul 2025 care vor asigura servicii medicale împreună cu servicii sociale și educaționale, în special pentru grupurile identificate aparținând populației vulnerabile preponderent din mediul rural.

Ministerul Sănătății a transmis că, în prezent, la nivel național își desfășoară activitatea 1822 asistenți medicali comunitari și 463 mediatori sanitari care furnizează servicii de asistență medicală comunitară pentru populația aparținând grupurilor vulnerabile, în special urmărirea gravidei și a copilului cu vârsta de 0-1 an, sau derularea campaniilor de vaccinare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.