Asociația Națională a Surzilor din România organizează, marți, 28 noiembrie 2023, ora 16.00, o proiecție specială a filmului de scurtmetraj „Dragoste Fără Cuvinte”, prima producție cinematografică din țara noastră cu persoane surde și limba semnelor române în prim-plan.

Producția a fost realizată în cadrul inițiativei bilaterale „Săptămâna Comunității și Culturii Surzilor”, beneficiară a sumei de 456.000 RON acordată prin Granturi SEE și Norvegiene și este implementată de Asociația Națională a Surzilor din România (A.N.S.R.), în parteneriat cu International Organization for Democracy and Human Rights – IODHR Norway, fiind câștigătoare a apelului „Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023”.

Evenimentul va avea loc la Muzeul Țăranului Român – Sala Horia Bernea, din București, Șoseaua Pavel D. Kiseleff nr. 3. Intrarea este gratuită.

Din distribuție fac parte doi actori surzi, Alexandra Radu și Eduard Iacovache, alături de Paul Diaconescu și Cristina Belciu. Filmul este regizat de Octavian Iacob, absolvent New York Film Academy, și produs de Mirela Mușat, după un scenariu de Ana Lambru.

,,Dragoste fără cuvinte” este un film care arată că iubirea depășește orice bariere. Plecând de la o motivație personală, regizorul vrea ca filmul să deschidă mintea și sufletul oamenilor atunci când vine vorba de persoanele cu dizabilități.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită confirmările de participare la adresa de mail: timisoara2023@ansr.org.ro, până cel târziu vineri, 24.11.2023, ora 12.

În cazul în care există solicitări specifice de accesibilizare pentru fotoliu rulant, persoanele sunt rugate să menționeze acest aspect în răspunsul lor.

Asociația Națională a Surzilor din România vă așteptă pentru a celebra, împreună, un moment deosebit în afirmarea mișcării culturale a surzilor români.

Mai multe detalii despre producție găsiți pe pagina de facebook a ANSR: https://www.facebook.com/asociatiasurzilor și  în documentul de prezentare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.