Există oameni care prin determinare și voință se ridică întotdeauna indiferent de obstacolele cu care se confruntă, adevărați alchimiști care transformă provocările vieții în șanse de a evolua și de a-i inspira pe cei din jur. Un astfel de om este jucătorul de fotbal american, Chris Norton, care a avut forța să nu renunțe atunci când doctorii i-au spus că nu va mai merge niciodată.

Chris Norton, în vârstă de 26 de ani, a suferit leziuni devastatoare ale măduvei spinării în timpul unui meci de fotbal, în 2010. Acest accident teribil i-a încheiat prematur cariera de fotbalist. Doctorii i-au dat doar 3% șanse de a-și recupera simțurile și mobilitatea de la gât în jos. Acest prognostic sumbru l-a înspăimantat pe tânărul de doar 18 ani, dar nu l-a împiedicat să-și atingă visurile. Cu ambiție și curaj, a transformat provocarea în oportunitate. Din această întâmplare nefericită, Chris Norton a învățat că traumatismul vertebral suferit ar putea fi mai degrabă un catalizator al inspirației, menit să aducă multora motivație, decât un un obstacol ce trebuie depășit.

La ceva timp de la accident, Chris Norton a descoperit că putea să-și miște umerii și degetele de la picoare. După un an, a reușit să stea în picioare, sprijinit. După multe ore de terapie fizică, el a întrecut așteptările. În mai 2015, tânărul și-a uimit colegii absolvenți și prietenii atunci când a părăsit scaunul rulant și a mers pe scenă în timpul ceremoniei de absolvire pentru a-și primi diploma.

Gestul lui plin de voință a determinat auditoriul să îl ovaționeze emoționați. De asemenea, în mediul virtual Chris Norton a primit un feedback pozitiv, videoclipul lui fiind vizionat de peste 300 de milioane de ori. El a primit mai mult de 10.000 de mesaje din întreaga lume. Acesta a spus că ,,oameni care luptau împotriva cancerului, depresiei, anxietății și a tot felul de dureri” au fost motivați să nu renunțe atunci când au vizionat videoclipul său.

Chris Norton a continuat să muncească din greu, determinat să-și recâștige pe cât posibil mobilitatea, susținut de logodnica sa iubitoare.
,,Atât de mulți oameni se tem de eșec, inclusiv eu, este ceva firesc. Dar dacă faci tot ce-ți stă în putință pentru a-ți realiza visurile, la sfârșitul zilei, poți fi mândru și fericit de cât de departe ai ajuns. Lucrurile bune îți vor apărea în cale”, a declarat el într-un interviu pentru CBS News.

Chris Norton a creat o fundație, care strânge bani în vederea achiziționării de echipamente pentru centrele de reabilitare în beneficiul celor cu afecțiuni similare.

Împreună cu tatăl său, Terry Norton, tânărul a scris o carte intitulată ,,Puterea credinței atunci când tragedia lovește”. Ea detaliază modul în care credința creștină le-a dat putere în timpul accidentului și a recuperării sale. În plus, un documentar despre viața lui se filmează în prezent.

Chris Norton a devenit un vorbitor motivațional, călătorind în toată țara pentru a vorbi la conferințe, în școli, biserici, în fața unui auditoriu format din mii de oameni.

Chris Norton este nerăbdător să-și conducă logodnica în fața altarului, pe propriile picioare, la sfârșitul lunii aprilie, așa cum a promis.

El consideră că determinarea este ceea ce te definește, și nu handicapul. Ceea ce determină circumstanțele îți determină succesul, ci cum modul cum reacționezi la ele. Prin exemplul său, demonstrează că dacă îți pui în minte ceva, poți să obții ceea ce pare imposibil.

Lecţia valoaroasă care se desprinde din povestea sa este aceea de a crede în visurile tale, indiferent de obstacole şi de a descoperi în tine forța pentru a-ți depăşi limitele, devenind o sursă de inspirație pentru cei din jur.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.