Apariţia unei antologii cu creaţiile literare ale autorilor cu dizabilităţi vine ca o completare a antologiei scriitorilor nevăzători: Contelaţia Homer, redactată şi tipărită anul trecut de scriitorul Radu Sergiu Ruba. Demersul nostru editorial se justifică şi prin faptul că la Editura Ecou Transilvan au fost deja publicaţi şi promovaţi poeţi şi autori de proză, talentaţi, care intră în categoria persoanelor cu nevoi speciale. Talentul lor şi cărţile pe care le-au publicat pot fi o rampă de lansare pentru alţi autori, care deşi au talent, nu au fost remarcaţi sau nu au avut curajul să pătrundă pe piaţa editorială din ţara noastră. În plus, autorii care au publicat déjà, sunt aşteptaţi să se înscrie în acestă antologie spre a face un nou pas spre consacrare şi spre confirmarea talentului lor literar.

În acest sens îi aşteptăm, și pe scriitorii consacraţi și pe ceilalţi autori, să înscrie la secţiunile “POEZIE” şi “PROZĂ” ALE ANTOLOGIEI, până în data de 31 martie 2018.

CONDIŢII DE PARTICIPARE:
– Sunt acceptate doar materiale redactate pe calculator, cu diacritice, corp literă 12, TIMES NEW ROMAN, format WORD., pentru POEZIE sau/şi PROZĂ.
– Materialele nu vor depăşi 4 pagini format A4. Fiecare material va fi însoţit de o scurtă prezentare a autorului (notă bio-bibliografică) care să respecte condiţiile de redactare şi să nu depăşească o jumătate de pagină A4 WORD. Nota bio-bibliografică trebuie să se încadreze în cele 4 pagini fomat A4 menţionate anterior.
– Vor fi respinse lucrările redactate neglijent sau cele cu greşeli gramaticale.
– Fişierele cu creaţiile literare propuse pentru antologie vor fi însoţite de o fotografie format jpg, mărime originală.
– Înscrierile se fac în limita locurilor disponibile iar lucrările vor fi trimise la adresa de e-mail : antologiaecou@yahoo.com, cu subiectul : PENTRU ANTOLOGIE.
– Includerea în antologie nu este condiţionată de plata unei taxe de participare iar autorii nu vor beneficia de exemplar gratuit , doritorii urmând să achiziţioneze volumul la preţul stabilit de editură.
ANTOLOGIA va fi mediatizată la evenimentele de carte din ţară şi din străinătate, pe site-uri culturale din ţară şi din diaspora şi va fi lansată la evenimente culturale şi la târguri de carte.

MENŢIUNI SPECIALE

-sunt acceptate și creațiile persoanelor nu și-au publicat până acum lucrările.

Ne rezervăm dreptul de a nu publica scriitori controversaţi, de a nu publica textele lipsite de originalitate şi valoare literară. De asemenea, nu vor fi publicaţi autorii care trimit textele prea târziu şi nu se încadrează în data limită: 31 martie 2018.

 

 

2 Comments

  1. Pingback: Liliana Moldovan, mai mult decât un bibliotecar, coordonează „Antologia scriitorilor cu dizabilități din România”:„Scrisul  poate juca rolul unei terapii interioare ” – Corina Ozon

  2. Pingback: Acces la succes : Antologia literară a persoanelor cu dizabilități din România – Jurnal Social

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.