Laurențiu Țenț, președintele Casei Naționale de Pensii Publice, a aprobat, prin Ordinul 347/05.02.2020, Criteriile de acordare a biletelor de tratament balnear prin sistemul organizat și administrat de Casa Națională de Pensii Publice.

Beneficiază de tratament balnear în mod gratuit pensionarii de invaliditate, în cadrul programului de recuperare întocmit de medicul expert  al asigurărilor sociale conform art. 122, alin. (2) lit. a) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările și completările ulterioare și persoanele ale căror drepturi sunt stabilite prin Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, cu modificările și completările ulterioare.

În vederea eliminării birocrației, la depunerea cererii – tip pentru acordarea unui bilet de tratament balnear pensionarul nu va mai fi obligat să depună copia actului de identitate și talonul de pensie.

Cererile se completează numai pe formularul aprobat (Anexa nr. 1) și se pot transmite prin poștă, fax, e-mail sau se pot depune personal la casa teritorială de pensii competentă.

Cererile se depun cu cel puțin 30 de zile anterioare primei luni din perioada în care se solicită bilet.

Având în vedere Hotărârea de Guvern nr. 99/2020 privind acordarea prestaţiilor sub forma biletelor de tratament balnear, pentru anul 2020, prin sistemul organizat şi administrat de Casa Naţională de Pensii Publice, în unitățile de tratament balnear aflate în proprietatea CNPP este asigurat un număr maxim de 59.926 de bilete de tratament balnear, repartizate pe maximum 19 serii de trimitere.

Prin Ordinul nr.1764/24.12.2019 al Președintelui CNPP, s-a stabilit nivelul maxim al tarifelor biletelor de tratament balnear.

Anul acesta, prima serie de tratament începe mai devreme, respectiv din data de 17.02.2020.

La numărul de locuri menționat mai sus se va adăuga un număr suplimentar de locuri care vor fi contractate cu operatori economici de profil, până la nivelul sumei de 370.314.000 lei, prevăzută cu această destinație în Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020.
Numărul de locuri contractate va fi anunțat după finalizarea procedurilor de licitație publică, prin postarea pe portalul CNPP.

Citește aici tot documentul…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.